• #
 • #

RENEO

OTTHONTEREMTÉSI KIÁLLÍTÁSI CSOKOR

Az idei évben egészen korán, április 3-7. között került megrendezésre a CONSTRUMA csokor, az építőipar hazai csúcsrendezvénye. Csaknem 50 ezren látogattak ki a most zárult 38. CONSTRUMA otthonteremtési kiállításra. AHUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban 20 ország 600 kiállítója mutatta be újdonságait az építőipar hazai csúcsrendezvényén. 2019-ben a CONSTRUMA és OTTHONDesign kiállítások mellett a kétévente megrendezett HUNGAROTHERM is tagja volt a csokornak, így a szakmai látogatók még szélesebb körben tájékozódhattak az újdonságokról. A kiállításhoz kapcsolódó szakmai programokon a résztvevők az iparág gyors növekedése mellett megvitatták a munkaerőhiánnyal kapcsolatos gondokat is. Bővebben: ITT

LEGKÖZELEBB TALÁLKOZUNK 2020. ÁPRILIS 1-5. KÖZÖTT!


 


A RENEO 2019-ben a HUNGAROTHERM tematikájának a része.

CONSTRUMA Magazinban érdekes cikkeket és interjúkat talál,
a Látogatói kalauz 8-9. oldalán pedig megtekintheti a kíállítási csokor programkínálatát.

Lapozzon bele!

Az idei évben 10. alkalommal megrendezett HUNGAROTHERM immáron 20 éve, kétévente vonultatja fel a gyártók újdonságait és mutatja be a legújabb trendeket. Széleskörű szakmai támogatottsággal, színvonalas szakmai programokkal, a hazai épületgépészet kiváló cégeinek bemutatásával a gépészmérnökök, az épületgépészet területeinek szakemberei számára kiemelkedő lehetőséget kínál a HUNGAROTHERM a piaci kínálat áttekintésére, a trendek megismerésére. Szerves része a RENEO, a megújuló energiák tematikáját összefogó kiállítás, melyet a szakma és a nagyközönség részéről is kiemelt érdeklődés övez. Az idei évben e tematika (különösen a szolár-technológia) mellett kiállítói oldalról a legintenzívebb részvétel a légtechnika és a hőszivattyúk témakörében mutatkozott.

PROGRAMOK

szakmai program végleges összeállítását IDE kattintva megtekintheti, itt némi ízelítőt adunk belőle: 

Április 3.

 • A Budapest és Pest megyei Mérnöki Kamara által szervezett szakmai továbbképzésre kerül sor, A tüzelőberendezések tervezett működésének feltételei a kéményáramkörben címmel. A mérnöki kamarai szakmai továbbképzésen csak előzetes kamarai regisztráció után lehet részt venni (www.bpmk-oktatas.hu).
 • Szintén első napon tartják az Építőgépész Szakmai Napot - Építőgépek korszerű vezérlései és IT-megoldásai témakörben. A szervező az MMK Anyagmozgatógépek, Építőgépek és Felvonók Tagozata.
 • Az ÉVOSZ első nap délutánjára rangos konferenciát szervez.

Április 4.

 • A második napon is lesz BPMK program, építészeti témakörben.
 • Hagyományosan ekkor tartják a Rockwool konferenciát is, energiahatékony épületek tűzvédelmi kérdéseiről.
 • A Smart City konferencia keretében megvalósult hazai projekteket, megvalósítható technológiai megoldásokat mutatnak majd be.

Április 5.

 • A harmadik szakmai napon lesz ÖKO-HOME konferencia – Tervezz a természettel címmel a természetes építőanyagok használata, költséghatékony műszaki megoldások kerülnek célkeresztbe.
 • Konferencia a frankfurti ISH újdonságairól

Média 12 kiadó szervezésében a HUNGAROTHERM keretében 5 napos workshop lesz, minden szakmai napra más témával a fókuszban: lesz megújuló energiaforrások napja, épületgépész ankét, és épületvillamosság konferencia is. A nagyközönség napokon pedig építőipari lakossági fórum várja majd az építkezőket.

Magyar Napelem és Napkollektor Szövetség napelem telepítés és beüzemelés bemutatót szervez a kiállítás ideje alatt.

Építészek, mérnökök számára ezúttal is szerveznek szakmai túrákat a kiállításon, ezúttal az alábbi témákban:

 • Nyílászárók, árnyékolók – Szépség és funkció az egyik legizgalmasabb építészeti elemnél
 • Tetők és tetőterek – A tető, mint rendszer
 • Falak és szigetelések – Egy téma, amely minden tervezőt (és építkezőt) érdekel
 • A megújuló energiáról a 2021-től érvényes elvárások fényében
 • Egy gépészeti terület, amelynek jelentősége évről évre nő: a légtechnika

A kiállítás nyitvatartása: április 3-7., naponta 10-18 óráig (vasárnap 17 óráig)

Ajánlataink szakmai látogatóknak, építkezőknek, felújítóknak... 2019-ben

 • Gazdag szakmai program - regisztrációval
 • Szakmai tárlatvezetések mérnököknek, építészeknek
 • ​5 napos workshop a D pavilonban a Média12 kiadó szervezésében
 • Megújult ÖKO CITY bemutató
 • MNNSZ napelem telepítés és beüzemelés bemutató
 • Tanácsadások

CONSTRUMA ÉS HUNGAROTHERM NAGYDÍJ

2019-ben ismét HUNGAROTHERM és CONSTRUMA nagydíjakkal ismerjük el az innovatív termékeket. A díjra azon kiállítók pályázhatnak, akik az elmúlt évben új termékkel léptek a piacra.  A beérkezett pályázatokat szakemberek alkotta zsűri bírálja el.  Bővebben: ITT.

KÉSZPÉNZMENTES FIZETÉS

2019. január 1-től a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ rendezvényei teljesen készpénzmentessé válnak. Az eddig részben bevezetett HelloPay „Cashless rendszer” felhasználási területe kibővül, így a helyszínen a pénztárakban vásárolt rendezvény belépőjegyekért, a parkolásért, valamint a területen lévő vendéglátóhelyeken készpénz helyett érintéses bankkártyával, vagy HelloPay kártyával fizethetnek a látogatók. Bővebben: ITT

Hamarosan további részleteket teszünk közzé, kérjük látogasson vissza később is oldalunkra, illetve kövessen minket a Facebook-on és a LinkedIn-en is friss hírekért.


VISSZATEKINTÉS - 2018

A CONSTRUMA otthonteremtési csokor több mint 44.000 bruttó négyzetméteren, 14 ország közel 600 kiállítójával több mint 46.000 szakmai és építkezésben érdekelt résztvevőt vonzott a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központba. Bővebben: ITT